آموزش تعبیه کلمپ سی لگن

این کلمپ رو در موارد اورژانسی برای شکستگی های لگنی از نوع اپن بوک که بیمار دارای همودینامیک ناپایدار هست استفاده میکنیم.
توی اتاق عمل کم میبینیمیش بیشتر تو بخش تعبیه میشه ولی برای جراحی با همین کلمپ میاد تو اتاق عمل و نحوه کار با این ابزار و اندیکاسیون ها و‌نکاتش لازم بودن .
لازم به ذکره که این وسیله رو حتما با حضور جراح ارتوپد و سی ارم تعبیه میکن

امیدوارم که ببینید و براتون مفید باشه

 

((شرح عمل در پایین پست))

 

مشاهده در آپارات

 

مشاهده در یوتیوب

 

 

کلمپ سی لگن
در موقعیت های اورژانس ازش استفاده میکنیم
نکات : چون کلمپ c شکل است اسمش رو گذاشتن کلمپ سی لگن
در چه شکستگی هایی استفاده میشه؟ کتاب گفته در شکستگی های تایپ c که همودینامیک درگیر باشه( anstabele) یعنی بیمار خونریزی دارد
در این نوع شکستگی‌ها عمدتا یک طرف ثابت است و یک طرف شکستگی دارد
و میان وسیله را به طرف سالم وصل میکنن و طرف دیگر به طرف معیوب و فشار میدم و در کنار هم قرار میدن.
درسته که این وسیله بزرگ هست و بیمار را اذیت می‌کند ولی بخاطر خونریزی باید از این وسیله استفاده کرد جهت جلوگیری از خونریزی و شوک هموراژیک .
نکته: در موقع قرار دادن کلمپ سی همیشه اول طرف سالم روی طرف سالم نیل یا پین اول را میزاریم و بعد کلمپ سی را روی لگن بیمار قرار میدهیم و بعد طرف معیوب و مشکل دار را و بعد یک نفر کلمپ رو lock میکند و بعد برای کمپرشن کردن فاصله شکستگی پیچ کلمپ را محکم میکنیم.
اگر ورودی کلمپ را بد جاگذاری کنیم برا مثال اگر بالاتر بزاریم دو استخوان پوبیس که در کنار هم هستن جمع بشوند یه اینکه عقبتر بزنیم باعث میشود که شکستگی از جلو باز بشود
موارد کاربرد کلمپ c :
1. شکستگی تایپ c لگن و sacroiliac
2. در رفتگی ها dislocation
3. Entry point
موارد کنترااندیکاسیون:
1. شکستگی‌های iliac
2. شکستگی های تایپ c که همودینامیک stable بود
شرح پروسیجر
شکل کلمپ ها ممکن است متفاوت باشد کلمپ این ویدیو برای شما AO وابسته به شرکت سنتز است .
دوتا نیل کانوله (توخالی) داریم و دلیل کانوله بودن اینست که باید از پین رد بشوند که جهت گرفتن لگن استفاده میکنم و بعد یک گاید با اسلیو داریم که و یک پین شماره (۲) و یک چکش و آچار شماره ۱۴ جهت محکم کردن
در حالت آماده : دوتا نیل رو در دو طرف بازو های کلمپ قرار میدهیم و برای باز کردن بازو ها lock ها رو باز میکنیم ،نیل ها رزوه دار هستند و وقتی به داخل لگن می‌روند می‌تواند فشار بیشتری وارد کنند و پس از جا گذاری نیل ها بازو ها را lock میکنیم .
جهت ورود دست میزاریم روی برجستگی asis (anterior superior iliac spine) و بعد یک علامت میزنیم و بعد تروکانتر بزرگ رو پیدا میکنیم و علامت میزنیم و بعد دو خط در امتداد علامتگذاری ها میکشیم که در تلاقی این دو زاویه ۹۰ درجه می‌سازند که نشان‌دهنده مفصل sacroiliac هست و نقطه ورود ما .
اول با تیغ برش کوچکی در ناحیه مورد نظر داده و بعد گاید یا راهنما (اسلیو) رو در ناحیه sacroiliac قرار میدهیم بعد پین را در ناحیه مفصل sacroiliac قرار میدهیم و با چکش میزنیم تا وارد شود که البته در استخوان میرود و نه مفصل و بعد اسلیو را خارج میکنیم و در مرحله بعد قرار گیری کلمپ سی هست که دو تا بازو ها کاملا باز شده و طرف مقابل پین گذاری نمیخواهد و فردی که در ناحیه پین شده هست دو طرف بازو های کلمپ را فشار میدهد تا استخوان لگن سر جای خود فیکس شود و سیر کولر یا پرستار پا را ترکشن میدهد به سمت پایین و بعد تا جایی که تونستیم و فشار دادیم دو طرف بازو ها را و استخوان سر جای خود قرار گرفت lock میکنیم و بعد با آچار نیل ها را محکم میکنیم و بعد با پین کاتر پین را کات میکنیم و سی کلمپ یا میشه به طرف جلو یا عقب برود تا بیمار اذیت نشود .
پس از اینکه بیمار به شرایط پایدار رسید می‌توانند جراحی را انجام دهند.
تمام پروسه تحت c_arm است و عکس میگیرن تا بفهمند که چقدر تونستن ریداکشن را ایجاد کنند .

مهدی طولابی دانشجوی ترم ۶ اتاق عمل

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۲ / ۵. تعداد آرا: ۱

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x