ابزارهای پایه جراحی و اصول پک کردن در اتاق عمل
این ستی که اینجا گذاشتم ی ست جنرال برای همه جراحی هاست و تو هر اتاق عملی ی اسمی داره یجا اسمش جنراله ، یجا ظریف، یجای دیگه هم بخیه و …
بیشتر نوع وسایل مهم هستن
کلیه ابزار پایه جراحی داخل این ست هستن و برای دانشجویان ترم دو و سه اتاق عمل و رزیدنت های جراحی مناسبه
بعد از توضیح وسایل و نکات مربوط به هرکدوم، چیدمان ابزار داخل سینی ست و همینطور نحوه پک کردن ست با شان رو توضیح کامل دادم.
امیدوارم براتون مفید باشه
((شرح ویدئو در پایین پست))
مشاهده در آپارات
مشاهده در یوتیوب
شرح ویدئو
پنس رینگ:برای گرفتن گازها برای پرپ که میتواند کرو یا استریت باشد.
کوخر:دارای دندانه بسیار قوی برای گرفتن بافت میباشد و شیارهای عرضی دارد.بدلیل تروماتیک بودن نباید در احشای ظریف مثل روده استفاده شود.میتواند سر کج یا مستقیم باشد
آلیس:دندانه های ریزی دارد و اتروماتیک است و ظریفتر از کوخر میباشد و ترومای آن کمتر است برای گرفتن فاشیا یا بافت های حساس مثل روده ها استفاده میشود
ببکاک:وسیله ای برای گرفتن ساختارهای لوله ای مثل کولون یا اپاندیس،حالب و … استفاده و اتروماتیک است و اسیب نمیرساند
پنست ها:با دندانه برای گرفتن پوست و فاشیا و بی دندانه جهت نگه داشتن بافت های اسیب پذیر مثل روده ،پریتوئن
پنس ها(هموستات):وسیله ای کاربردی در تمام ست ها است و جهت انسداد عروق و مجراهای ظریف و گرفتن لبه های بافتی کاربرد دارن .در دو نوع استریت و کرو.هموستات با سایز کوچک ،موسکیتو و با سایز بزرگ،کِلی نامیده میشوند.
قیچی ها:
قیچی مایو؛قدرت زیادی دارد برای برش بافت های ضخیم مثل فاشیا و عضلات کاربرد دارن
قیچی متز؛نسبت ب مایو نوک ظریفتری دارد و پرکاربرد تره جهت برش بافت های ظریف و نرم استفاده میشود.
قیچی نخ؛جهت بریدن نخ های بخیه.نوک قیچی نخ بلانت است تا از اسیب ب بافت و پوست جلوگیری شود.
سوزنگیر:برای نگه داشتن سوزن حین بخیه زدن ک انواع ان بستگی به عمق بافت و اندازه سوزن دارد
دسته بیستوری: در انواع و سایز های مختلف موجودن ولی رایج ترین انها شماره ۳ و ۴ میباشد.تیغه های بیستوری بالای ۲۰ روی دسته شماره ۴،و تیغه های بیستوری کمتر از ۲۰(۱۱،۱۵،۱۰) روی دسته بیستوری شماره ۳ قرار میگیرند.
اکارتورها:کنار زننده بافت و جهت اکسپوز دادن میباشند.و انواع مختلفی دارند شامل:فارابوف،چنگکی،سِن و …
پنس شان(شانگیر):جهت بهم وصل کردن شان های موضع عمل
رسیور:مایعات مورد نیاز یا ترشحات حین عمل در ان ریخته میشود
گال پات:مایعات و سرم مورد نیاز و همچنین بتادین سبز برای پرپ در ان ریخته میشود.
پک کردن ست:
سینی ست ک وسیله ها در ان قرار میگیرند باید تمیز و عاری از خون باشد.پنس رنگ را از وسایل جدا میکنیم و سایر کلمپ ها رو به ترتیب کاربرد کمتر یا روتین بیمارستان روی پنس قرار میدیم؛الیس،کوخر ها،ببکاک ها،هموستات های استریت و کرو و در اخر یک پنس شان قرار میدیم.باقی وسایل هم شامل پنست های باوبی ،آدسونها،سوزنگیر، اکارتورها،قیچی ها،شانگیر ها و دسته بیستوری رو هم در ست میچینیم.دو گالی پات و رسیور،گاز خط دار ،باند و ویبریل به تعداد روتین هم روی وسایل قرار میگیرند و در نهایت یک اندیکاتور کلاس ۶ برای اطمینان از استریل شدن وسایل به هنگام باز کردن ست،استفاده میشود.
سپس ست در دو لایه شان بزرگ که از سمت فرد پک کننده بسته میشود ،به ترتیب پیچیده میشه و روی ان چسب اندیکاتور زده و مشخصات ست شامل؛نوع ست،تاریخ استریل،اسم شخص پک کننده،مشخصات دستگاه استریل کننده نوشته میشود
فاطمه نقدی سپهوند