آموزش ترمیم آرتروسکوپی روتاتور کاف با دوبله فارسی
روتاتورکاف رو میشه با دو روش آرتروسکوپی و باز عمل کرد ، مزایای روش آرتروسکوپی خیلی بیشتر از روش باز هست به طوریکه امروزه اکثرا از این روش برای ترمیم روتاتور کاف استفاده میکنن .
تو این ویدئو کلیه نکاتی که یک دستیار جراح نیاز داره رو توضیح دادم .
مناسب برای دانشجویان و اساتید رشته اتاق عمل و همینطور رزیدنت های ارتوپدی
((شرح عمل در پایین پست))
مشاهده در آپارات
مشاهده در یوتیوب
توصیه میکنم برای دیدن این ویدئو ابتدا آموزش اقدامات آرتروسکوپی شانه رو ببینید
آموزش آرتروسکوپی شانه، وسایل و تجهیزات مربوط به آن با دوبله فارسی
آموزش ترمیم آرتروسکوپی روتاتور کاف
روتاتورکاف از سه تاندون تشکیل شده که به قسمت پروگزیمال استخوان هومروس متصل شده اند زمانیکه این تاندون ها در ارتباط با قسمت کرومیوم استخوان اسکاپولا قرار می گیرند که این استخوان اگر دارای استخوان سازی که به نام اسپور میگویند این فرایند تشکیل استخوان اضافه ایمپینجمنت سندرم (impingement syndrome) است که میتواند باعث آسیب به تاندون ها در طول زمان می شود که به پارگی روتاتور کاف منجر می شود که ما در این عمل ابتدا آکرومیون پلاستی انجام می دهیم یعنی فشاری که بر روی روتاتورکاف است را با استفاده از برش استخوان از روتاتور کاف برمیداریم و دکمپرشن میکنیم تا در صورت ترمیم روتاتورکاف باعث پارگی مجدد نشود. ترمیم روتاتور کاف نیز با تکنیک آنکور سوچور به استخوان انجام میشود
نخ های مورد استفاده در این عمل دارای رنگهای مختلفی هستند تا جراح بداند هر نخ مربوط به کجاست.
به منظور متورم کردن شانه مایعی را به داخل آن تزریق کند. با این کار مشاهده ی داخل مفصل شانه را از طریق آرتروسکوپ میسر می کند.
شرح عمل : پوزیشن این عمل جراحی بیچ چر یا سمی سیتینگ است که بعد از پرپ و درپ ناحیه عمل جراح بعد از بازکردن پوست و زیر جلد پورت ها و کانولا های آرتروسکوپی را وارد ناحیه ساب آکرومیال میکند و با استفاده از کوتر خونگیری را انجام می دهد و با استفاده از بِر یا شیوِر قسمت های استخوان اضافه آکرومیوم را تمیز میکند.
سپس بعد از خونگیری کردن اسپور ها را تمیز می کنند و با شیوِر آکرومیو پلاستی را کامل میکند. سیرکولر در اینجا باید مراقب به مایعی که به داخل مفصل وارد میشود باشد چون قطع شدن مایع باعث جمع شدن خون می شود وعمل را کند و به عقب می اندازد که چیزی حدود ۱۰ لیتر سرم لازم است .
بعد از تمیز کردن قسمتهای استخوان به سراغ روتاتورکاف میرویم که با استفاده از گرسپر روتاتورکاف را می کشیم که بدانیم چه اندازه از آن بریده شده است زمانی که ما تاندون روتاتور کاف را بررسی کردیم و نوع افراد ما و نوع روش عمل ما مشخص شد محل آنکور سوچورها را با استفاده از شیوه ای یا بر تمیز میکنیم سپس باید آنکور سوچور بزنیم که سایز آن ها را بر اساس نظر جراح می آوریم در بعضی مواقع برای آن کور سوچور از دریل استفاده می شود اما در مواقع دیگر خود آنکور یک وسیله ای دارد که باعث برهول کردن در محل مفصل و انجام دادن آنکور سوچور میشود می شود.
بعد از برهول زدن آنکور را به حالت رزوه به داخل استخوان وارد میکنیم که انتهای این آنکور نخ وجود دارد سپس جراح این آنکور را بررسی میکند تا مطمئن شود که سر جای خودش محکم شده است سپس با استفاده از یک وسیله به نام لوپ که نقش سوزن بخیه را دارد نخ ها را از داخل روتاتورکاف رد میکند و سوچور میزنند این لوپ نقشی که دارد به این گونه است که لوپ را وارد روتاتورکاف میکنند و از داخل آن یک نخی مونوفیلامانت که مربوط به لوپ است عبور میکنند را در بیرون از بدن به نخ آنکور سوچور وصل میکنند و موقع کشیدن نخ آنکور از داخل روتاتورکاف عبور می کند سپس از نخها را با استفاده از نات پوشر (به این صورت که دو سر نخ را از یکی از کانولاها بیرون میاوریم و گره میزنیم و با نات پوشر گره را به داخل کانولا وارد میکنیم و کامل محکم میشود )سوچور میزنند و گره ها را محکم میکند در واقع نخ ها یکی به آنکور سوچور وصل است و یکی هم از وسط تاندون گذشته و با گره زدن باعث چسبیدن روتاتورکاف به استخوان میشود ک این همان ترمیم و هدف این عمل جراحی است.
سپس آنکور ویا آنکور های بعدی بسته به نظر جراح و نوع پارگی در محل استخوان قرار داده میشود و همین پروسه گره زدن و سوچور زدن برای آنکور دیگر تکرار میشود.
در بعضی مواقع در انتهای عمل جراحی سوراخ های متعددی در محل روتاتور کاف و اطرفش ایجاد میشود که باعث میشود هیلینگ زخم و ترمیم آن سریعتر انجام بشود از تحریک سلول های بنیادی مغز استخوان نیز برای هیلینگ و ترمیم سریع تر استفاده می شود.
و در آخر پوست بیمار با نخ نایلون یا مونوکریل ۳صفر کات بسته میشود و بیمار پانسمان میگردد.
علی آزادبخت
سلام . در عمل باز ترمیم روتاتور کاف ایا استفاده از انکور سوچور معمول هست ؟؟
سلام بله هست