آموزش عمل جراحی کیست مجرای مشترک صفراوی با دوبله فارسی

این مشکل کیست (کیست تواین جراحی به معنی کیسه ای شدن هست نه داشتن یک کیست محتوی چرک) یک مشکل مادرزادی هست که انواع مختلفی داره و میتونه از مجراهای چپ و راست کبدی رو درگیر کنه تا آمپول واتر که محل تلاقی دو تا مجرای مشترک صفراوی و پانکراتیکه
اما رایج ترین حالتش همون درگیر شدن مجرای مشترک صفراویه که تواین ویدیو به طور کامل همه مراحل ،وسایل، نکات و همینطور آناستاموز رو ان وای که برای این جراحی استفادهمیشه روگفتم .
ویدیوی آموزشی خوبی شده امیدوارم که براتون مفید باشه

پ.ن: لطفا برای درک بهتر مبحث آناستاموز های جراحی
ویدیوی آموزشی که اینجا لینکشو گذاشتم رو ببینید.

آناستاموزهای جراحی

 

((شرح عمل در پایین پست))

 

مشاهده در آپارات

 

مشاهده در یوتیوب

 

آموزش عمل جراحی کیست مجرای صفراوی کیست کلدوک

این بیماری یک ناهنجاری مادر زادی مجرای صفراوی است.که میتواند بخش خارج کبدی یا بخش داخل کبدی این مجاری را گرفتار کند ولی اکثراَ مجاری خارج کبدی (کلدوک)را در گیر مینماید
علت این بیماری ناشناخته است ولی ارتباط غیر طبیعی بین مجاری صفراوی و پانکراس را عامل آن میدانند.به دلیل وجود این ارتباط غیر طبیعی ترشحات پانکراس وارد مجاری صفراوی شده و ایجاد کیست میکند. کیست کلدوک در دوران کودکی خود را نشان میدهد که به صورت دل درد و توده شکمی و بروز زردی است.
درمان این ناهنجاری با جراحی و بهبودی کامل صورت میگیرد در عمل جراحی کیست همراه با کیسه صفرا برداشته میشود و مجرای صفراوی خارج کبدی به روده پیوند زده میشود به طوری که مواد موجود در روده دیگر به مجاری صفراوی کبدی وارد نمیشود.
جراحی اپن دختر بچه ۲ ساله با علائم: تب ،درد شکم ،یرقان و…

وسایل مورد نیاز: ست لاپاراتومی شکمی نوزادان، ۲ تا دیور ،اکارتور خودکار شکمی، پنست بی و با ،پنس روده کوچک، بای پولار و مونو پولار، تیغ بیستوری، سرساکشن، متز بلند و نخ pds0/6

وظایف سیرکولر: از بیمار نام و نام خانوادگی، نوع عمل و موضع آن را می پرسیم دستبند بیمار را چک می کنیم لایه اول پک و ست رو باز می کنیم و بیمار کمک می کنیم که روی تخت دراز بکشد به پوزیشن سوپاین ظرف پاتولوژی رو هم میاوریم و مشخصات بیمار را روی آن ثبت می کنیم و گان اسکراب و جراح را می بندیم.

وظایف اسکراب: بعد از هند اسکراب و پوشیدن دستکش به روش بسته لایه دوم پک و ست رو باز شد میز را ستاپ کرده و چند گاز را مانته کرده برای پرپ با بتادین و از نیپل تا پوبیس را پرپ کرده ،برای درپ با یک شان روی پاهای بیمار پوشانده و ۴ شان نود را با شانگیر اطراف شکم فیکس شد .شان بلند بالا رو با رعایت استریل به عنوان پرده استفاده می شود و در نهایت پرفوره پهن شد.
پوزیشن بیمار سوپاین است، بیهوشی جنرال ،انسزیون costal margin که شبیه برش کوخر است .
پوست و زیر جلد ( فاشیای اسکارپا و کمپر ،اکسترنال ابلیک، اینترال ابلیک ،ترنسورس ابلیک) برش داده می شود .
۲ تا دیور قرار داده می شود برای اکسپوز بهتر ، دئودنوم قابل مشاهده است که مجرای صفراوی مشترک و مجرای پانکراس به آن وارد می شود در ابتدا باید کبد کنار زده شود و کیسه صفرا و سیستک آرتری و سیتیک داکت با بای پولار باید جدا شود با کلمپ و بای پولار دایسکشن ادامه دارد در قسمتی که سیستک داکت به مجرای پانکراس متصل است باید کیسه صفرا به سمت مخالف کشیده شود تا کیسه باز شود بعد با یک آناستوموز مجرایی که باز شده به روده وصل می شود ک به آن ژژنو هپاتو ژژنوستومی گفته می شود ،لنف نود ها قابل دیدن هستن که بزرگ شدن و نشان دهنده ی عفونت است ،دیور ها زیر پریتوئن قرار داده می شود .
بعد از کشیدن و دایسکت کردن حالت کیسه ای کلدوک از بین می رود و باید لیگیشن انجام داد پورت ک از ورید طحالی و سوپریور مزانتریک تشکیل شده است را با نخ پرولن لیگیت می کنن و با متز کات می کنند چون پانکراس درگیر نیست از بالا لیگیشن صورت می گیرد و پانکراس به کار خود ادامه می دهد و قسمتی که کات شده است باید به ژژنوم آناستوموز داده تا ترشحات صفرا به روده وارد شود با نخ سیلک یا ویکریل( ژژنوم را هنگام آناستوموز باید از پنجره ای که در مزوکولون باز شده رد کرد)
قسمتی از ژژنوم را انتخاب و با نخ ویکریل می بندن بعد دو قسمت را برش می زنند و یک سر را به دئودنوم وصل می شود و سر دیگر ادامه ژژنوم .
☆عروقی ک به روده خونرسانی می کنند همه از مزانتریک گرفته شده اند باید طوری خونگیری شود که به این عروق آسیب وارد نشود چرا که بعد از آناستوموز دچار نکروز می شود.
یک سر روده با ویریکل بسته می شود اما به انتهای آن یک نخ بلند وصل می کنند در ادامه یک پنجره در مزوکولون جایی که عروق نباشد ایجاد می کنند و سر روده را ک بسته شده از آن عبور می دهند یک سمت روده که آنتی مزانتر است را سوراخ می کنند و آناستوموز می دهند با نخ pds 0/6 یا نخ ویکریل و به آن هپاتو ژژنوستومی گفته می شود بعد هم مزانتر بسته می شود و در ادامه سر دیگر روده که به انتهای آن نخ وصل شده را به خود ژژنوم آناستوموز می دهند که رو اِن وای نام دارد .گاهی ژزنوم را با سوچور هایی به کولون فیکس می کنند یک درن قرار می دهند شمارش گاز و لنگاز انجام می شود بعد فاشیای ترنسورس سیالیس را می بندن و در انتها فاشیای کمپر و اسکارپا با ویکریل ۰/۱و زیرجلد با ویریکل۰/۴ و پوست را با مونکریل ۰/۴ بعد هم با گاز استریل و چسب پانسمان می کند تاریخ ،ساعت و نام بخشor روی آن یادداشت می شود تیغ و نیدل به سفتی باکس منتقل می شود .وسایل را تحویل واشینگ می شود.

مراقبتهای پس از عمل جراحی:
*چک علائم حیاتی بیمار(نبض-فشارخون-تنفس-
درجه حرارت) پس از عمل
*پس از هوشیاری کامل بیمار در وضعیتlow flower سر تخت۳۰درجه باشد
*در جراحی غیر لاپارسکوپی بی حرکت کردن
بیمار وتنفس سطحی درد کاهش میابد(جابجایی
وچرخش بیمار باعث تشدید درد می شود)
*درد یا ناراحتی در شانه راست پس از جراحی
لاپارسکوپی به علت تزریق گاز جهت باد کردن ناحیه
شکم است و با راه رفتن بهبود میابد.
*استفاده از بالش یا شکم بند روی برش جراحی
هنگام چرخیدن و سرفه کردن وتنفس عمیق باعث
کاهش درد می شود.
*جهت کاهش اتساع شکم در جراحی
لاپاراسکوپی ممکن استNGT برای بیمار
تعبیه شود.
بیمار را از نظر علائم دهیدراتاسیون مثل:خشکی
مخاط، کاهش تورم پوستی و کاهش برون ده
ادراری بررسی کنید.
*کنترل O&I هر۸ ساعت با ظرف مدرج یا سوند
فولی(رنگ و قوام ادرار و مدفوع ومحتویات معده )رعایت بهداشت دهان و دندان در صورت NPO
بودن الزم است.
*بنا بر نظر پزشک در صورت کاهش تهوع NGTرا
برداشته و زمانی که جذب و دفع متعادل شد سوند
ادراری نیز برداشته می شود.
در جراحی لاپارسکوپی ، درصورت عدم تهوع و
استفراغ پس از گذشت ۶ ساعت از عمل و با دستور
پزشک ازمایعات صاف شده برای شروع رژیم غذایی
می توان استفاده کرد و رژیم کم کم به رژیم قبل از
عمل تبدیل می شود.
بیمارانی که جراحی به روش غیر لاپاراسکوپی
انجام داده اند در عرض ۴۰ ساعت بعد از عمل
میتوانند مایعات شروع کنند.پس از تحمل
مایعات رژیم غذایی نرم وکم چربی و سرشار
ازپروتئین وکربوهیدرات برای بیمار آغاز می
شود.
فاطمه بارانی

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۲.۵ / ۵. تعداد آرا: ۴

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x