آموزش جراحی برداشت گرافت استخوانی فیبولا با دوبله فارسی

هرجا از بدن نیاز به گرافت استخوانی باشه از این ناحیه میتونن گرافت استخوانی بردارن
این ویدئو به نحوه برداشت این گرافت پرداخته
مناسب برای دانشجویان و اساتید رشته اتاق عمل و همینطور رزیدنت های ارتوپدی

 

((شرح عمل در پایین پست))

 

مشاهده در آپارات

 

 

 

 

مشاهده در یوتیوب

 

 

آموزش جراحی برداشت گرافت از استخوان فیبولا 

در زمانی که میخواهیم ما یک استخوان را اصلاح کنیم و یا نان یونیون نداشته باشیم از گرافت های استخوانی استفاده می کنیم.
این گرافت ها می توانند به صورت آلوگرفت باشند یعنی از یک شخص دیگری گرفته شده باشند مثلا گرفتن گرافت از جسد یا میتواند از حیوانات گرفته شود که زنوگرافت هستند و یا ممکن است از خود بیمار گرافیک گرفته بشود که به آن اتوگرافت میگوید.

یکی از جاهایی که از آن اتو گرافت گرفته میشود استخوان فیبولا است مثلاً زمانی که ما میخواهیم نان یونیون استخوان دیستال رادیوس را ترمیم کنیم می‌توانیم از این گرفت استخوانی استفاده کنیم ابتدا جراح سر استخوان فیبولا را مشخص میکند حدود ۸ تا ۱۰ سانت پایین تر از سر می توانند برش را ایجاد کنند می توانیم از عکس سی ارم برای پیدا کردن محل دقیق سر فیبولا را هم استفاده کنیم. قسمت های دیستال فیبولا هم گرافت استخوانی خوبی ندارد.

وسایل مورد نیاز : بیستوری ، قیچی متس ، اکارتور چنگکی ، شنز پین ، اره ، کورت ، لانگین بک ،سوزنگیر , پنست

با یک عدد نیدل محلی که میخواد گرافت برداره را مشخص میکند. و سی ارم میزنیم در سمت پوستریور ما عصب پرونئال داریم که نباید به آن آسیب وارد کنیم درقسمت دیستال استخوان هم از مقدار بافت اسفنجی و کنسلوس استخوان فیبولا کاسته می شود پس گرفت افکتیو وخوبی برای ما محسوب نمی شود جراح در محل مشخص شده حدود سه الی چهار سانتی متر برش زده می شود پوست و زیر جلد را باز میکنند.

فاشیای عضلات را باز میکند واز اینتروالو عضلات عبور کرده و با استفاده از متس استریت عضلات را باز میکنیم سپس با یک متس کرو یا وسیله ای دیگر دایسکشن بلانت میکنیم تا عضلات کامل اکسپوز بگیرند و سپس به پریوست میرسیم و آن را کنار میزنیم که باید ما یک فن استریشن یا حالت پنجره بازکردن پیدا کنیم سپس جراح یک شنز پین را داخل استخوان فیبولا قرار میدهد سپس بالا و پایین این شنز پین را با استفاده از یک اره کوچک برش میدهیم و سپس شنز پین را همراه تکه استخوان بیرون می آوریم.
ما در این عمل از ریچاردسون و بنت استفاده نمیکنیم چون ما در این ناحیه عصب سوپرفشیال پرونئال را داریم که باعث آسیب به عصب میشود که عوارض درد و بیحسی بعد از عمل دارد ولی میتوانیم از لانگین بک استفاده کنیم ولی باید با فشار کم اکسپوز بدهیم.

اره ای که در این عمل استفاده میشود مدرج است چون ببن فیبولا و تیبیا ما عروق مهمی داریم و باید مطمئن شویم که به آنها آسیب وارد نمیشود.
تکه استخوانی که به شنز پین چسبیده و مقداری از بافت کنسلوس وسط استخوان برای گرافت ما کافی است.
نکته مهم اینکه فقط یک کورتکس فیبولا را بر میداریم چون اگر هر دو کورتکس را برداریم شکستگی ایجاد میشود
روی محل برداشت گرافت میتوانیم برای جلوگیری از هماتوم بن واکس استفاده کنیم سپس در مرحله بعد باید لایه ها را ببندیم که فاشیا را با نخ ویکریل ۱ ، زیر جلد را با ویکریل ۲ صفر و پوست را با یک نایلون ۳ صفر میبندیم.
در عمل هایی که گرافت لازم است همیشه اول عمل برداشت گرافت را انجام میدهیم سپس عمل جایی که گرافت نیاز دارد را انجام میدهیم.

علی آزادبخت

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۱

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x