آموزش عمل جراحی هیدروسل (بزرگ شدن بیضه ) با دوبله فارسی

این ویدئو آموزش عمل جراحی هیدروسل هست که به زبان فارسی دوبله شده.

حین آموزش ویدئو کلیه نکاتی که یک کارشناس اتاق عمل نیاز به یادگیری داره رو هم توضیح دادم .

مناسب برای دانشجویان اتاق عمل ، اساتید و رزیدنت های ارولوژی

((شرح عمل در پایین متن))

 

برای دیدن ویدئو حتما *وی*پی*ان رو روشن کنید

 

 

 

تماشای این ویدیو در اینستاگرام

 

تماشای این ویدیو در تلگرام

هیدروسل

هیدروسل:به تجمع مایعات در اطراف کیسه بیضه گفته میشود که غالبا یک طرفه است.اغلب دردناک نیست و به بیضه ها آسیب نمی رساند.معمولا التهاب دیده نمیشود مگر اینکه با اپیدیدیمیت همراه باشد.تاکنون علت ژنتیکی یا مربوط به سبک زندگی برای آن دیده نشده است.
هیدروسر اغلب خودبه خود برطرف میشودولی در مواردی جراحی هیدروسلکتومی انجام میشود.
جراحی به دوصورت انجام میگیرد:۱.لاپاراسکوپی۲.open

هیدروسلکتومی:خروج مایعات تجمع یافته درفضای بین دولایه ی تونیکا واژینالیست اطراف بیضه.این عمل برای جلوگیری از عود مجدد انجام میشود.
هیدروسل اگر بدون عارضه باشد:برش مستقیم دراسکلروتوم انجام شده و بعد از ترمیم کانال بین حفره کیسه بیضه،هیدروسل برداشته ومایعات خارج میشوند.
هیدروسل اگر با عارضه مثل هرنی اینگوینال همراه باشد:برش در ناحیه اینگوینال زده،هرنی و سایر عوامل ترمیم میشوند

وظایف سیرکولر:

بیمار فردی ۴۰ساله جهت هیدروسلکتومی به اتاق عمل مراجعه کرده است.این فرد توسط پرسنل اتاق عمل تحویل گرفته شد.اطلاعات پرونده با مشخصات و اظهارات بیمار تطبیق داده شد.
از همراه نداشتن وسایل فلزی توسط بیمار اطمینان حاصل گردید.پلیت کوتر روی ساق پای بیمار قرار داده شد.بیهوشی جنرال توسط تیم بیهوشی انجام گرفت.به کمک ۳نفر دیگ به بیمار پوزیشن داده شد.لایه اول پگ و ست جنرال باز شد.دستکش های استریل روی پگ باز شده و وسایل مورد نیاز روی ست باز شدند(تیغ بیستوری ۱۵،متز،لوله ساکشن).بتادین در گلی پات ریخته شدقلم کوتر به دستگاه کوتر وصل گردید .لوله ساکشن به دستگاه ساکشن وصل شد.چک لیست ایمن جراحی ولیست اقلام مصرفی پرگردید.نور چراغ سیالیتیک تنظیم شد.
در انتهای عمل چراغ سیالیتیک و ساکشن و کوتر را خاموش کرده و در محل خود قرار میدهیم.پلیت را از روی ساق بیمار در آورده و در کنار بیمار میمانیم تا بیمار به ریکاوری انتقال یابد.

وظایف اسکراب:

گان و دستکش میپوشد.لایه دوم پگ و ست باز گردید گلی پات در گوشه ی میز قرار داده شد .چند گاز ساده به همراه رینگ فورسپس را در کنار آن برای انجام پرپ گذاشته شد.تیغ بیستوری روی دسته بیستوری شماره ۳ زده شد.
ابزارهایی که لازم است را به ترتیب و بر حسب نیاز و مراحل عمل میچینیم(شامل گلی پات،رسیور بزرگ،رینگ فورسپس،تیغ ،پنست با و بی،۲ عدد آلیس)
پرپ انجام میشود(کل ناحیه پرینه ،اطراف اسکروتوم و پنیس و زیر ران ها). درپ انجام میشود (یک شان کوچک زیر اسکروتوم،یک شان کوچک دیگر در بالا و دوتا در طرفین سپس یک شان بزرگ در پایین و یک شان بزرگ دیگر در بالا و به عنوان پرده و در آخر پرفوره را می اندازیم.
سرساکشن به لوله ساکشن وصل شد و یک سر آن به سیرکولر داده شد تا به دستگاه ساکشن وصل شود.قلم کوتر ولوله ساکشن با شانگیر روی شان هافیکس میشود.
درحین عمل اکسپوز دادن ،خونگیری و دادن وسایل به جراح انجام گرفت.در پایان عمل محل برش به کمک گاز تمیز میشود .روی آن گاز قرار قرار میدهد شان ها را کنار میزند و در آخر به کمک سیرکولرپانسمان را چسپ میزند یا به بیمار شورت فیکس میپوشاند.
وسایل تیز مثل سوزن و تیغ در safety box انداخته میشود.

شرح عمل:

پوست ناحیه اسکروتوم را میکشیم تا شلی آن برطرف شود سپس با تیغ یک برش روی پوست زده میشود(دقت شود که لایه به لایه پایین برویم تا به تونیکا واژینالیست برسیم).با پنست بی و متز لایه ها را باز میکنیم(ابتدا عضله دارتوس بعد تونیکاواژینالست).باآلیس عضله و قسمتی از فاشیا را میگیرند.به حالت دایسکشن انگشت خود را زیر پوست و عضله میگذاریم و کیسه هیدروسل را از اطراف جدا میکنیم در این مرحله بعضی از جراح ها از متز نیز کمک میگیرند.
نکته: در بعضی جاها لایه تونیکا واژینالیست به اطراف چسپندگی دارد این امر برای جلوگیری از ایجاد تورشن تستیس و درنتیجه قطع خونرسانی آن یک امر طبیعی است.
دراین مرحله کیسه آزاد شد.باتیغ یا کوتر روی کیسه برش داده میشود(به همان شکلی اسکروتوم برش داده شد کیسه هیدروسل تحت کشش قرار میگیردتا انسزیون انجام شود).رسیور در پایین قرار میدهیم و همزمان با برش کیسه مایعات خارج شده داخل رسیور میریزند و آن را ساکشن می کنیم(در روش دیگ میتوانیم با کوتر سوراخ را در کیسه ایجاد وساکشن را داخل کیسه قرار دهیم و ساکشن کنیم.
نکته:قدرت ساکش برای جلوگیری از آسیب به تستیس باید کم باشد.)
با کوتر برش را بیشتر میکنیم و تا نزدیک اپیدیدیم پیش میرویم این کار هم به منظور برش و هم برای هموستاز انجام میشود.
لایه کیسه را به دور تستیس بر میگردانیم (evertion برگرداندن)با این کار هم کیسه از بین میرود و هم مایع نمیتواند جمع شود.

مجدد سینوس اپیدیدیم چک میشود.دوقسمت برگردانده به دور تستیس باید سوچور شود(کروم یا ویکریل ۲صفر)
نکته:هنگام جایگذاری تستیس نمیتوانیم به هر حالتی تستیس را داخل اسکروتوم قرار دهیم باید به گونه ای قرار دهیم که تستیس نچرخدو کورد راحت خونرسانی کند.
عضله دارتوس بخیه میشود(کروم یا ویکریل۲صفر).زیرجلد سوچور زده میشود.پوست بسته میشود(میتوانیم از همان نخ زیر جلد برای پوست هم استفاده کنیم)
نکته:بهترین سوچور برای این قسمت فار اند نیر است
چند گاز در موضع عمل قرار داده و پانسمان فشاری انجام میدهیم.در آخر با چسپ یا شورت فیکس پانسمان را فیکس میکنیم.

مراقبت های بعد از عمل: ممکن است برای تخیله ترشحات تا چند روز درن قرار دهند که برای کم شدن ناراحتی بیمار پزشک توصیه میکند از تور محافظ تستیس و یا یخ برای کاهش تورم استفاده کند.
همچنین ممکن است به بیمار گفته شود دوباره به پزشک مراجعه کند چون ممکن است هیدروسل دوباره عود کند

 

با تشکر از خانم خدیجه کونانی

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mahdibagheri

سلام. خسته نباشید. واقعا ویدیوی خوبی بود. فقط یه سوال. نه داخل ویدیو و نه تو شرح عمل نگفتید که پوزیشن بیمار به چه حالتیه. به همین خاطر من اصلا مدل درپ رو هم متوجه نشدم.

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x