آموزش عمل جراحی کیسه صفرا به صورت لاپاراسکوپی با دوبله فارسی

این ویدئو آموزش عمل جراحی کیسه صفرا به صورت لاپاراسکوپی هست که به زبان فارسی دوبله شده. حین آموزش ویدئو کلیه نکاتی که یک پرستار اتاق عمل نیاز به یادگیری داره رو هم توضیح دادم . مناسب برای دانشجویان اتاق عمل ، اساتید و رزیدنت های جراحی

((شرح عمل در پایین متن))

 

مشاهده در آپارات

 

 

مشاهده در یوتیوب

 

 

بیمار خانمی جوان با تشخیص کله سیستیت وارد اتاق عمل شد. روی تخت جراحی دراز کشید. وضعیت عمومی بیمار توسط تیم بیهوشی بررسی شد. بیمار توسط متخصص بیهوشی اینتوبه شد و تحت بیهوشی عمومی(G.A) قرار گرفت. قبل از شروع جراحی وسایل لاپاراسکوپی از نظر سالم بودن و کپسول co2 از جهت پر بودن بررسی شدند. در این جراحی از ست جنرال یاست ظریف استفاده میکنیم. پرستار سیرکولر باکس وسایل لاپاراسکوپی را آماده کرد. سیرکولر پلیت کوتر را به ساق پای بیمار چسباند. لایه اول ست و پک جراحی توسط سیرکولر باز شد. دستکش های جراحی روی پک و وسایل مصرفی مثل کاور کمرا، هموکلیپس ها، تیغ بیستوری ۱۱ و نخ ها روی ست باز شدند. پرستار اسکراب پس از شستن دست‌ها گان و دستکش استریل پوشید و وسایل لاپاراسکوپی را از داخل باکس بیرون آورد. ابتدا با سرم نرمال سالین آنها را شست و سپس روی ست جراحی گذاشت و آنها را سرهم کرد. وسایل مورد نیاز: گرسپر، هوک، قیچی، کلیپس اپلایر، ساکشن، مریلند و لنز. کابل رابط نور سرد و کوتر و شیلنگ گاز co2 را در محلول نمی گذارند ؛آنها را با سپتی سرفیس اسپری می‌کنند و جداگانه نگهداری می‌کنند. لازم به ذکر است اجزای وسایل لاپاراسکوپی(شیت ها،insertها و..) پس از هر عمل کاملاً از هم جدا شده و شسته می شوند و سپس داخل محلول اسپورسیدین قرار می‌گیرند تا برای عمل های بعدی ضدعفونی شوند. (وسایل لاپاراسکوپی را نمی‌توان اتوکلاو کرد) وسایل مورد نیاز از ست جنرال مثل:  دو عدد پنس شان،دو عدد رینگ فورسپس قیچی متز ،دسته بیستوری و گالی پات روی میز چیده شد. پرستار اسکراب دو عدد گالی پات را در گوشه‌ای از میز قرار داد ؛ در یکی از آنها بتادین سبز جهت پرپ پوست و در دیگری بتادین قهوه ای و سرم نرمال سالین جهت تمیز کردن لنز قرار داده شد. پرستار اسکراب با ۳ عدد اسپانچ کل ناحیه شکم را پرپ کرد. (پرپ لاپاراتومی) سپس درپ لاپاراتومی انجام شد. کمرا با کاور استریل پوشیده شد. کابل کوتر، نور سرد، لوله ساکشن، شیلنگ co2 و کمرا در بالای موضع جراحی داخل یک گاز پیچیده شدند و به شان ها فیکس شدند. رابط ها توسط سیرکولر به دستگاه مربوطه وصل شدند. سیرکولر دستگاه لاپاراسکوپی شامل insuflator، کمرا، نور سرد و کوتر را روشن کرد .دستگاه insuflator سه بخش دارد شامل: pressure؛ فشاری که گازco2 به دیواره های شکم وارد می‌کند را نشان می‌دهد و معمولاً ۱۵ فشار خوبی است،flow؛ سرعت ورود گاز به شکم را نشان می دهد( بر حسبlit/min) که حداکثر۸ مقدار مناسبی یرای آن است،volume؛حجم گازی که در شکم وجود دارد را نشان میدهد. بیمار در پوزیشن ترندلنبرگ قرار گرفت.
شرح عمل: تیغ ۱۱ به جراح داده شد و یک برش ۲ تا ۳ سانتی متری زیر ناف جهت جایگذاری تروکار اول ایجاد شد. با دو عدد پنس شان پوست شکم را در دو طرف ناف بالا گرفتند و ورس نیدل را وارد کردند. در مقابل ورود ورس نیدل ۳ مقاومت وجود دارد ؛ چربی زیرجلد،  رکتوس و پریتوئن.(اگر بیمار چاق باشد ورس نیدل را به صورت عمود وارد می‌کنیم ولی اگر لاغر باشد با زاویه ۴۵ درجه وارد می‌کنیم که به احشا آسیب نزند) پس از اینکه تست کردند و مطمئن شدند که سوزن ورس داخل حفره شکم است شیلنگ گازco2 را به آن وصل کردند و شکم را با گاز co2 باد کردند. سپس سوزن ورس را خارج و تروکار و پورت۱۰ را وارد کردند. لنز را از طریق این پورت ۱۰ وارد کردند. سپس پوزیشن بیمار به ترندلنبرگ معکوس تغییر یافت و تخت کمی به سمت چپ کج(tilt) شد. تیغ ۱۱ مجدداً به جراح داده شد. ابتدا با تیغ و سپس به کمک دو عدد تروکار ۵ ، دو سوراخ در فضای تحت دنده ای راست ایجاد شد (یکی در امتداد خط میدکلاویکولار و یکی در امتداد خط آگزیلاری قدامی) در ادامه یک تروکار ۱۰ نیز در ناحیه اپی گاستر قرار داده شد. از پورت ۵ پایینی یک گرسپر وارد شد و فوندوس کیسه صفرا با آن گرفته شد و به سمت بالا کشیده شد. از پورت ۵ بالایی یک گرسپر آتروماتیک وارد شد و اینفاندیبولوم کیسه صفرا توسط آن پایین کشیده شد. از پورت اپی گاستر مریلند و هوک(کوتر) وارد کردند و مجرا و شریان سیستیک را دایسکت کردند. پس از آن دو کلیپس در محل اتصال مجرای سیستیک و CBD و یک کلیپس در محل اتصال مجرای سیستیک با کیسه صفرا زده شد. سپس با قیچی حدفاصل کلیپس دوم و سوم کات شد. سپس شریان سیستیک هم به همین روش لیگاتور و سپس کات شد. باقی اتصالات کیسه صفرا  توسط هوک از بسترش جدا شد. کیسه صفرا توسط یک رینگ فورسپس از پورت اپی گاستر خارج شد. (اگر کیسه صفرا حین جداسازی از بستر کبد سوراخ شود و صفرا داخل شکم بریزد باید در انتها با سرم شستشو دهیم و ساکشن کنیم) همچنین اگر کیسه صفرا سوراخ شود می توان توسط اندوبگ آن را خارج کرد. در انتها پورت ها را خارج می کنیم. در ناحیه برش ناف ابتدا فاشیا را با ویکریل سوچور می زنیم و بعد پوست را با نایلون ۲/۰ یا ۳/۰ سوچورمی‌کنیم. در بقیه انسزیون ها فقط پوست را سوچور می زنند (سیمپل)
پانسمان با گاز ساده و چسب انجام شد و روی پانسمان تاریخ، ساعت،شیفت و نام بخش( OR)یادداشت شد.
تیغ و نیدل ها به سفتی باکس منتقل شدند.وسایل ست شمارش شدند و به واشینگ منتقل شدند.

با تشکر از خانم صبا جمشیدی

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴.۱ / ۵. تعداد آرا: ۱۸

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نوری

سلام وقت بخیر
تو کتابای ترجمه فارسی مثل بری و کهن پوزیشن لازم برا عمل لاپاراسکوپیه کیسه صفرا رو ترندلنبرگ ذکر کرده
نظرتون چیه؟
لطفا اگه امکانش هس واتس اپ بنده ج بدین
۰۹۳۷۵۰۳۹۵۶۲
نوری هستم کارشناس اتاق عمل

nazanin yousefi

عالی

فاطمه

سلام استاد در این عمل به ما گفته شده برای بستن مجرا از همولاگ ( از جنس پلاستیک هس) استفاده میشه برای بستن شریان از کلیپس ( که جنسش فلزی ) . ایا این موضوع مربوط به روتین جراح یا رفرنس خاصی به این موضوع اشاره میکنه ؟

payan

بسیار از شما تشکر میکنم بابت توضیحات مفدیتون در این ویدیو

8
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x