آموزش آناتومی قلب با دوبله فارسی
توی این ویدئوی آموزشی
آناتومی دهلیز ها
بطن ها
دریچه ها
عروق بزرگ
موقعیت قلب در بدن
لایه های اطراف قلب
آناتومی عروق کروناری
جریان خون سیستمیک و ریوی
عملکرد دریچه های قلبی
و یک سری نکات دیگه به طور کامل گفته شده
همونطور که میدونید پایه کار جراحی آناتومیه و برای اینکه یک جراح یا اد خوب بشیم حتما باید اناتومی رو خوب درک کنیم
این ویدیوها جهت این موضوع ساخته شدن و بنده در بحث آناتومی صاحب نظر نیستم و صرفا موارد آموزشی خوبی رو که میبینم به زبان فارسی برگردان میکنم و با شما به اشتراک میذارم، امیدوارم که برای شما کاربردی باشه
((شرح ویدئو در پایین متن))
مشاهده در آپارات
مشاهده در یوتیوب
آناتومی قلب : قلب تقریبا به اندازه یک مشت گره کرده است که وزن آن ۳۰۰ گرم است و بین ۶۰ الی ۸۰ ضربه در دقیقه ضربان دارد.
ساک پریکاردیال : یک لایه بسیار محکم از جنس فیبروز است به دور قلب است و دو عملکرد اصلی دارد ، یکی اینکه اجازه نمیدهد قلب بیشتر از یک مقداری بزرگتر شود و دومین عملکرد آن با لایه های خود حرکت قلب را تسهیل میکند که لایه بیرونی آن همان فیبروز است که با واسطه همین لایه اجازه بزرگ شدن بیش از حد را به قلب نمیدهد .
لایه بیرونی قلب (لایه پریتال) و لایه داخلی باهم پریکاردیال را میسازند که لایه بیرونی فیبروزی و لایه داخلی سروزی است همچنین یک لایه دیگر که داخلی ترین لایه است وجود دارد بنام لایه ویسرال (احشایی).
لایه سروزی مایع سروزی را ترشح میکند که بین دو لایه احشایی و جداری قرار گرفته و باعث میشود که قلب راحت تر ضربان انجام دهد . همچنین لایه پریکارد ، قلب را سر جای خودش قرار میدهد.
داخلی ترین لایه قلب اندوکاردیوم است که مستقیما با خون در ارتباط است و لایه میانی میوکارد است که عضلانی میباشد که لایه ویسرال بروی آن قرار میگیرد . اگر مایع سروزی بیشتر از یک حدی باشد یک عارضه بنام تامپوناد قلبی ایجاد میشود که این افزایش حجم مایع به قلب اجازه باز شدن به اندازه کافی و پمپاژ خون را نمیدهد که یک عارضه اورژانسی است و باید با استفاده از آنژیوکت مایع سروزی را خارج کرد .
چمبر (اتاقک یا حفره) های قلب : از دیافراگم به بالا خون توسط سوپریور وناکاوا وارد رایت ایتریم(دهلیز راست) میشود که خون تیره (حاوی دی اکسید کربن) را وارد قلب میکند و پایین تر از دیافراگم خون توسط IVC(اینفریور وناکاوا) وارد دهلیز راست میشود . یک سوراخ بنام سینوس کرونری وجود دارد که همان عروقی که عضله قلب را خوندهی کردن خون وریدی را از طریق همین سوراخ وارد قلب کرده که پمپاژ و وارد ریه ها شود . دهلیز راست خون تیره را به سمت شش ها پمپاژ میکند . در دهلیز راست گوشک هایی وجود دارند که باعث میشوند فضای حفره دهلیز بیشتر شود که جای خون بیشتری را بگیرد . یک حفره دیگری در دهلیز قلب وجود دارد بنام فوسا اووالیس است که باقی مانده یک سوراخی است در دوران جنینی .
نکته : همه دریچه های قلب بجز دریچه میترال مابقی سه لتی هستند .
دریچه اول ترای کاسپید(ایتریو ونتریکولار ولو) سه لتی است که خون از طریق آن از دهلیز راست وارد بطن راست میشود و هنگامی که بطن خون را به ریه ها میفرستد بسته شده و مانع از ورد مجدد خون به دهلیز میشود . خون بطن راست (رایت ونتریکولار) وارد تنه پولموناری ترانک (یک شریان است) میشود .
پاپیلاری ماسل ها باعث اتصال دریچه ها به دیواره داخلی میشوند و همانند تاندون هستند که اگر مشکلی در انها رخ دهد باعث ایجاد رگورژیتیشن میشود که خون به داخل دهلیز ها برمیگردد .
دریچه پولموناری ولو اجازه میدهد خون وارد پولموناری آرتری شود که این شریان خون را به ریه وارد میکند ولی این دریچه اجازه ورد مجدد خون به بطن را نمیدهد .
نکته : پولموناری وین خون را از ریه وارد دهلیز چپ میکند و پولموناری آرتری خون را از قلب وارد ریه ها میکند .
مبادله اکسیژن و دی اکسید کربن بین ریه ها و خون در الوئول ها رخ میدهد و سپس خون پر اکسیژن وارد لفت اتریوم(دهلیز چپ)میشود سپس وارد لفت ونتریکل میشود . پوستریور بردر قلب (نمای پشت قلب) را لفت ایتریوم و لفت ونتریکل تشکیل میدهد . دریچه بین دهلیز و بطن چپ مایترال است (دلیل نامگذاری آن شباهت به کلاه کشیش ها است) که یک دریچه دو لتی است که اجازه ورد مجدد خون به دهلیز چپ را نمیدهد . خون از طریق بطن چپ وارد آئورت میشود که اصلی ترین شریان بدن است . برای اینکه خون وارد آئورت شود به فشار بیشتر احتیاج است به همین دلیل میوکارد بطن چپ بیشتر است و عمده قلب را بطن چپ تشکیل میدهد . دریچه آئورت نیز اجازه ورد مجدد خون به داخل بطن چپ را نمیدهد و از طریق همین شریان آئورت کل بدن و همچنین خود قلب خون رسانی میشوند .
عروق کرونری خون را از آئورت گرفته و میوکارد قلب را خونرسانی کرده و از خون از طریق کاردیاک وین خون را از طریق سینوس کرونری وارد قلب میکنند . ساکس یک شیار بروی قلب است که عروق از داخل آن عبور میکنند که دریچه این عروق بروی لت دریچه سه لتی آئورت وجود دارد . دریچه لفت کرونری آرتری بروی لت چپ و دریچه رایت کرونری آرتری بروی لت راست دریچه سه لتی قرار دارند . این عروق به دلیل اینکه شبیه کرون(تاج)هستند به این نام شناخته میشوند . رایت کروناری آرتری (RCA) یک شاخه به SAنود(پیس میکر قلب) میدهد و در پشت قلب پوستریور دیسندین آرتری (PDA)را تشکیل میدهد که قلب پشتی بین دو بطن را خونرسانی میکند . از سمت لت چپ یک شریان کوچک بنام لفت کروناری آرتری(LCA)نشئت میگیرد که جایی را خوندهی نمیکند ولی خود به دو شاخه تقسیم میشود .
اولین شاخه LAD (لفت انتریور دسندین) است که جلوی قلب را خوندهی میکند و شاخه دوم لفت سیرکوم فلکس آرتری(LCX) است که سمت چپ قلب را خوندهی میکند که این دو شاخه بیشتر دچار مشکل میشوند .
ورید های قلب (کاردیاک وین) : سینوس کروناری وجود دارد که مجموعه ای از عروق به آن میرسند و ورید های دیگری به آن وصل شده و همه باهم یکی میشوند و به دهلیز راست میریزند . ورید گرید کاردیاک وین هرجا LAD خون میدهد را خونگیری میکند و میدل کاردیاک وین که تمام RCA را خونگیری میکند که این دو ورید و میدل کاردیاک وین نیز به سینوس کرونری وارد میشوند .
رضا قبادی
عالی همینطور ادامه دهید ☺
خواهش میکنم موفق باشید
عالی فقط همین
سپاسگزارم
استاد فتح اللهی بسیار عزیز ، حضرتعالی قبل از اینکه این مطالب بسیار ارزنده را به کرم و سخاوت خویش در اختیار ما قرار دهید ، درس فداکاری و انسانیت را به ما آموخته اید . خرد ، دانش و هنر حضرتعالی را می ستایم و سزاوار و شایسته ی این هستید که در برابرتان تعظیم و سجده نماییم چون تفکر و عمل تان حیات بخش است. علیرضا از آذربایجان شرقی .
سپاس از لطف شما دوست عزیز
براتون آرزوی موفقیت دارم
س
.
سلام وقت بخیر اگر امکانش هست جراحی های قلب هم برامون بگذارید چون من استخدامی قلب هستم واطلاعاتم دراین زمینه کم هست ممنون بابت کلیپ های خوبتون
سلام به قلب و توراکس نرسیدم هنوز متاسفانه
با سلام ، متاسفانه هنوز به قسمت قلب و توراکس نرسیدم
عالی بود .
بسیار عالی بود
سپاسگذارم
بسیار عالی بود
سپاسگذارم
سلام و عرض ادب
از آموزش کاربردیتون سپاسگزارم.
من ساعت ها کتاب آناتومی بخش قلب رو مطالعه کردم ولی در این نیم ساعت بیشترین میزان یادگیری رو داشتم.
سلام.