آموزش عمل جراحی تراکئوستومی با دوبله فارسی

این ویدئو آموزش عمل جراحی تراکئوستومی هست که به زبان فارسی دوبله شده.

حین آموزش ویدئو کلیه نکاتی که یک کارشناس اتاق عمل نیاز به یادگیری داره رو هم توضیح دادم .

مناسب برای دانشجویان اتاق عمل ، اساتید و رزیدنت های جراحی و ENT

 

((شرح عمل در پایین پست))

 

مشاهده در آپارات

 

 

 

 

مشاهده در یوتیوب

 

 

بیمار آقایی مسن به دنبال انسداد مسیر فوقانی تنفس در اثر تروما به ناحیه حلق جهت انجام تراکئوستومی وارد اتاق عمل شد. بیمار به تخت جراحی منتقل شد.او از قبل اینتوبه بود. بیمار با پوزیشن سوپاین روی تخت جراحی قرار گرفت. یک رول زیر گردن و یک هد رینگ زیر سر بیمار قرار داده شد.
وسایل مورد نیاز: لوله تراکئوستومی، لیدوکائین، تیغ ۱۱و۱۵، دو عدد لانگینبک، هموستات، پنست با و سوزن گیر. لایه اول ست و پک جراحی توسط سیرکولر باز شد. دستکش های جراحی روی پک و وسایل مصرفی مثل تیغ، لوله تراکئوستومی، نخ و .. روی ست باز شدند. پرستار اسکراب پس از اسکراب دست ها گان و دستکش استریل پوشید. از ناحیه چانه تا ناحیه اطراف گردن و کمی روی سینه پرپ شد.درپ تیروئیدکتومی انجام شد (سر بیمار با دوشان ۹۰ درپ توربان شد و موها از محیط استریل جدا شد. روی صورت با شان ۹۰ پوشانده شد.برزنت ها قرار داده شد و در نهایت پرفوره قرار داده شد) اپروچ این جراحی بین کریکوئید و سوپرااسترنال ناچ است. برش می تواند عرضی یا عمودی باشد.
شرح عمل :تیغ ۱۵ جهت برش عرضی پوست به جراح داده شد. با کوتر خونگیری شد .سپس عضله پلاتیسما باز شد و بعد به ترتیب اکسترنال هایوئید تایروهایوئید و اموهایوئید باز شدند. با دو عدد لانگینبک موضع را اکسپوز دادند. قبل از عمل باید تیوب تراکئوستومی را آماده کنیم. کاف آن را باد کنیم تا سوراخ نباشد. تیغ ۱۱ جهت برش تراشه به جراح داده شد. بین غضروف سوم و چهارم برش داده شد. تیوب جایگذاری شد .باید مراقب عصب ریکارنت و شریان innaminate باشیم که آسیب نبینند. قبل از برش تراشه به بیهوشی اطلاع می‌دهیم و آنها کاف لوله تراشه را خالی می‌کنند. سپس جراح برش را می‌زند و بعد تیم بیهوشی بیمار را اکستیوب می‌کنند و جراح لوله تراکئوستومی را در تراشه تعبیه می‌کند. سپس کاف آن را باد می کنند و یک لوله خرطومی استریل از تیم بیهوشی می گیرند و به آن وصل می کنند. برای اینکه مطمئن شوند لوله تراکئوستومی در جای درست قرار گرفته و عملکرد درست دارد مقدار co2 خروجی را روی مانیتور چک میکنند.اگر co2 خارج می شد، جای لوله درست است. در آخر با دو عدد سوچور stay لوله تراکئوستومی را به گردن فیکس می کنند(با نخ سیلک یک یا صفر) گاهی با نوار خود لوله تراکستومی آن را دور گردن می بندند.

 

با تشکر از خانم صبا جمشیدی

 

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۱.۳ / ۵. تعداد آرا: ۳

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جواد

بسیار ممنون جالب بود برامن

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x