آموزش عمل جراحی تومور مغزی با دوبله فارسی
وسایل و پروسه عمل این جراحی کامل توضیح داده شده خیلی تفاوتی نداره که تومور تو کدوم قسمت از مغز باشه شما یبار ی عمل تومور ببینید بقیه رو به راحتی میتونید برید سر عمل
((شرح عمل در پایین متن))
مشاهده در آپارات
مشاهده در یوتیوب
پ.ن: لطفا ابتدا ویدئوهای پایه عمل مغز و اعصاب که قبلا گذاشتم رو ببینید که شامل ، درپ جراحی ،می فیلد،درپ میکروسکوپ،ست جراحی مغز هستن بعد این ویدئو رو تماشا کنید.
مناسب برای دانشجویان و اساتید رشته اتاق عمل و همینطور رزیدنت های مغز و اعصاب
درپ کرن استریل میکروسکوپ جراحی برای عمل جراحی مغز با دوبله فارسی
کاربرد و نحوه تنظیم می فیلد در عمل های مغز و اعصاب با دوبله فارسی
تومور مغزی:
به تجمع غیرعادی سلول ها در مغز تومور مغزی گفته می شود تومور می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد. علائم؛ سردرد تاری دید ،گیجی، رعشه، از دست دادن حافظه ،اختلال در راه رفتن.
سیرکولری؛بیمار با برانکارد به اتاق عمل آورده شد پلیت کوتر به پای بیمار متصل شد ست کرانیوتومی و پک جراحی نورولوژی آماده شد بیمار بیهوش شد و لایه اول ست وپک باز شد دستکش های استریل روی پک باز شده و وسایل مورد نیاز روی ست باز شد که شامل کوتر مونوپلار، کوتر بایپولار ،لوله ساکشن دسته چراغ ، سرجی سل،نخ سیلک ۴/۰،کلمپ رینی،تیغ بیستوری۱۱یا۱۵،گازخط دار،سرنگ،ژل فوم ،پنبه دم دار،ویکریل۱،ویکریل۲/۰،نایلون ۲/۰کات ،درن همووگ.
گان اسکراب و جراح بسته شد شمارش گاز و ست نظارت شود بتادین در گالی پات ریخته شد سرم گرم داخل رسیور ریخته شده لوله ساکشن را به دستگاه ساکشن وصل شد. سیم قلم کوتر مونوپلار و بایپولار به دستگاه وصل شد چراغ سیالیتیک روشن و روی موضع جراحی تنظیم شد چک لیست ایمن جراحی و اقلام مصرفی هم تکمیل گردید سرجی فیکس را به کمک اسکراب روی سربیمارگذاشته شد. در پایان عمل دستگاه ساکشن ،کوتروچراغ سیالیتیک خاموش شد.برگه پاتولوژی پرونمونه تحویل داده میشود.
اسکراب؛با بتادین به مدت 5minاسکراب کرده سپس دست ها خشک و گان و دستکش استریل پوشیده لایه دوم ست وپک باز کرده گالی پات در گوشه میز گذاشته شده و سه عدد گاز و در آن قرار میگیرد وسایلی که در طول جراحی لازم است شامل :(گالی پات، رینگ فورسپس، رسیور، شانگیر، پنست با دندانه و بدون دندانه، دسته بیستوری سه، قیچی متز،قیچی دورا،هموستات کرو، سرساکشن، سوزنگیر ،قیچی نخ ،ژلفوم پریوست، اکارتور چنگکی، کورت ،الویتور،پنبه دم دار،ملیبل،کلمپ کوشینگ،پنس تومور،پنس پیتوتوری،قیچی میکروتنوتومی،CUSA.
CUSA:وسیله ای است که با استفاده از امواج التراسونوگرافی تومور را خرد کرده و همزمان آن را ساکشن میکند بیشتر برای جراحی در محل های سخت و حساس مثل مخچه ،بصلالنخاع و قاعده مغز استفاده میشود مزیت آن این است که به بافت مغز آسیب نمیزند و کار دقیقی دارد با استفاده از این وسیله تومور را از بافت سالم جدا کرده
تومورها می توانند در هر قسمتی از مغز ایجاد شود مثل فرونتال ،اکسیپیتال تمپورال ،قاعده مغز سی پی انگل، بسته به مکان تومور پوزیشن سر متفاوت است برای جراحی تومور حتماً از میکروسکوپ استفاده خواهد شد.
شرح عمل: پس ازپرپ ودرپ سربیمار،جراح با تیغ بیستوری پوست سر و برش می زند در مرحله بعداسکراب باید کوتربایپولار و ساکشن راآماده میکند درجه کوتر بایپولار ۵۰ تا ۷۰ هست. از گاز مرطوب برای تمیز کردن کوتربایپولار استفاده میکند سپس در مرحله بعد با استفاده از پریوست عضله را کنار میزند تا به استخوان برسند برای خونگیری اسکالپ از کلمپ رینی هم میشود استفاده کرد قبل از برهول زدن جراح نواحی را به خوبی کوتر میکند. سپس جراح برهول می زند و اسکراب هم سرم می ریزد .بعد از اینکه جراح برهول زداسکراب به جراح کورت میدهد تا سوراخ برهول را تکمیل کند و به مغز هم آسیبی وارد نشود. سپس اسکراب به جراح کرانیوتوم را میدهد تا سوراخ را دور زده و تکه استخوان را خارج کند. بعد از کرانیوتومی جراح با یک الویتور تکه استخوان سر را جدا میکند.اسکراب تکه استخوان رادریک گاز مرطوب یاسرم قرارمیدهد.درمرحله بعد روی دورا شستشو وساکشن میشود.سپس جراح برای جلوگیری از هماتوم اپیدورال چند سوچور تک آپ میزند و سپس با استفاده از قیچی متس وآدسون دورا باز کرده و کنار می زنند چون در این بیمار دورا از بین رفته و باید دوراپلاستی انجام شود با استفاده از دورای مصنوعی. سپس به تومور که رسیدن پنس تومور،کوتربایپولار،ساکشن باقدرت کم آماده باشد.وقتی جراح روی مغز رفت کوتر بایپولار با قدرت خیلی کم و کوتر مونوپولار هم که استفاده نمی شود پنبه،ویبریل وسرجی سل آماده وجود داشته باشد.برای برداشتن تومور می توان از پنس تومور،پنس پیتوتوری هم استفاده کرد برای برش تومور می تواند قیچی میکروتنوتومی یا قیچی متس استفاده کرد ،دراین مرحله اسکراب فقط سرم می ریزد .جراح به وسیله cusa،قیچی وپنس تومورراجدا می کند .همیشه تومورها یک کپسول دارد که به وسیله دکولر بلانت دایسکشن میشود سپس جراح هسته تومور را که کلسیفیکیت هستند برمیدارد سپس جراح حین خروج تومور از پنبه دم دار استفاده می کند هم برای جلوگیری از خونریزی و هم برای جدا کردن امن تومور از بافت مغز . بعد از خروج تومور نواحی خونریزی دهنده را خونگیری میکنند و نهایتاًسرجی سل ،ژلفوم.سپس با استفاده از پچ مصنوعی دورا به جای دورا ازبین رفته استفاده می کنند و یادورا را بخیه می زنند.جراح تکه استخوان راگذاشته وبا مینی پلیت هاوپیچ فیکس میکند.برای جوش خوردن بهتر تکه استخوان ازپودر استخوان استفاده می کنند.درن گذاشته میشود وبعد هم دوختن عضله باویکریل ۱،زیرجلد با ویکریل۲/۰وپوست
هم بانایلون ۲/۰دوخته میشود .پانسمان باچند گاز ساده .درپایان عمل اسکراپ تیغ ونیدل هارادر سیفتی باکس می اندازد .
عاطفه حاجی خانی