آموزش فیکس کردن درن هموواک
توی این ویدئو خواهید دید که چطوری درن رو با استفاده از نخ جراحی فیکس میکنیم و همچنین سرهم کردن و نکات کار کردن با درن رو یاد خواهیم گرفت
این رو بدونید که ویدئو روی پوست انجام نشده چرا که امکان آموزش کلیه نکات روی بدن بیمار وجود نداره و باید رضایت گرفته بشه اما اونچه که از تجربه خودم و عمل های جراحی و کتابها در مورد درن دیدم ، اینجا کامل توضیح دادم.
امیدوارم که براتون مفید باشه
((شرح ویدئو در پایین پست))
مشاهده در آپارات
مشاهده در یوتیوب
آموزش فیکس کردن درن هموواک
هموواک (Hemovac) در واقع از دو اسم همو (haîma) بهمعنای خون و واک مخفف کلمه وکیوم (vacuum) به معنی مکش تشکیل شده است و وظیفه تخلیه کردن خون و مایعات میان بافتی هنگام عمل و بعد از آن را برعهده دارد. از آنجایی که باقی ماندن خون و ترشحات در بافتهای پس از عمل باعث بروز هماتوم در بافت شده و ریسک عفونتهای بعد از عمل را افزایش میدهد، استفاده از هموواک برای خارج کردن خون و مایع میان بافتی ضروری است.
■قسمت های تشکیل دهنده درن هموواک :
_یک محفظه استوانهای آکاردئونی
_ لوله رابط محفظه(دارای کلمپ جهت قطع انتقال ترشحات به داخل هموواک و ایجاد فشار منفی درون محفظه هموواک)
_ لوله درناژ(لوله درناژ با خط رادیوپک جهت مشخص بودن لوله در عکس برداری اشعه ایکس که یک سر آن سوزن دارد و انتهای آن سوراخ دار هست.)
با باز کردن درپوش و فشار به محفظه آکاردئونی هوای موجود در آن تخلیه شده و فشار منفی در آن ایجاد میشود. یک سر لوله درناژ درون بافت بدن قرار میگیرد و فشار منفی محفظه باعث میشود خون و ترشحات داخل بافت به درون محفظه منتقل شود. بعد از خروج تدریجی ترشحات در روزهای بعد از عمل و تشخیص دوره پایان ترشحات توسط جراح، لوله درناژ از بدن خارج میشود و جای آن پانسمان میشود .
نحوهی استفاده از درن هموواک سوپا:
در پایان عمل جراجی قبل از بستن محل عمل، بوسیله سوزن هموواک سوراخی در لایههای مختلف بدن از داخل به خارج ایجاد کرده و لوله درناژ را از آن عبور دهید.
بعد از دیدن خط مجاز که معمولاً ۵ سانتی متر از قسمت سوراخ دار لوله درناژ فاصله دارد، لوله را به پوست فیکس نمایید.( با استفاده از نخ سیلک یک سوچور ساده کنار درن بزنید و با چند گره آن را محکم کنید، ته نخ را بلند بگذارید. نخ را دور درن یک دور پیچید و آن را از حلقه ایجاد شده خارج کنید. چند بار این کار را تکرار کنید و بعد آن را به انتهای بلند نخ گره بزنید و فیکس کنید.)
با استفاده از قیچی متس ( برش اُریب )ارتباط سوزن را با لوله درناژ قطع کرده و لوله درناژ را به لوله رابط محفظه هموواک وصل کنید.
برای درناژ بهتر و جلوگیری از ورود هوا به داخل قسمت سوراخ شده لوله درناژ که منجر به از بین رفتن خلأ خواهد شد باید لایههای مختلف تا پوست به خوبی دوخته شوند تا خلأ ایجاد شده در پمپ بتواند خون و ترشحات را بیرون بکشد.
قبل از انجام پانسمان در محفظه هموواک خلأ ایجاد کرده، به این صورت که درپوش را باز میکنیم و محفظه هموواک را فشرده می کنیم بعد کپ (درپوش) محفظه را بسته و آن را رها کنید. بدین ترتیب هموواک بطور اتوماتیک شروع به تخلیه ترشحات میکند.
با استفاده از گیره (clamp) موجود در لوله رابط این امکان وجود دارد که مخزن را پر و خالی نموده و مقدار ترشحات را کنترل نمود.
_ در بعضی عمل ها به درخواست جراح پمپ فعال نمی شود زیرا در این عمل ها فشار مثبت است و خون خود به خود به درون محفظه انتقال پیدا میکند.
(فاطمه همایی دانشجوی ترم۶ اتاق عمل )