آشنایی با وسایل آتل گیری (فارسی)

ویدئو خوب و کاملی در زمینه وسایل و تجهیزات آتل گیری
گفتم اینجا قرار بدم که شما هم ببینید و یاد بگیرید وهمینطور لازم نباشه برم ویدئو جدیدی در این زمینه دوبله کنم! همین ویدئو همه چی رو کامل توضیح داده
این آموزش مربوط به کانال یوتیوب دانشگاه تهران بوده (توسط دکتر مهرجو تدریس شده ) و من این ویدئو رو از اونجا برداشتم وتو کانال آپاراتم گذاشتم.
*بنده هیچگونه دخل و تصرفی در این ویدئو نداشتم*

((شرح ویدئو در پایین متن))

 

مشاهده در آپارات

 

 

 

لینک ویدئو اصلی در یوتیوب :

 

https://youtu.be/EdtINOelwco

 

آشنایی با وسایل آتل گیری
باند کشی : در سازهای مختلف قرار دارد و سایز شایع تر آن ۱۰ و ۱۵ سانتی متری است در اندام فوقانی اکثراً از باند کشی ۱۰ سانتی و در اندام تحتانی معمولاً از باند کشی ۱۵ سانتی استفاده میکنیم.
ویبریل: نقش محافظتی برای پوست را دارد که اگر ما می‌خواهیم آتل یا گچ بگیریم یا می‌خواهیم باند کشی را بر روی اندام قرار دهیم اول ویبریل قرار داده می شود و بعد گچ و باند کشی روی آن قرار داده می‌شود تا پوست بیمار آسیب نبیند سایز های مختلفی دارد و نوع رایج ان سایز ۱۰ ،۱۵و ۲چ سانتی متری است.
باند نخی: برای فیکس کردن اتل مورد استفاده قرار میگیرد یا خیلی وقت ها برای اینکه دست بیمار را به گردن بیمار آویزان کنیم از باتد نخی استفاده می کنیم. همین باند نخی درمان خیلی از شکستگی های ارتوپدی است .در یک شکستگی استخوان ترقوه با یک باند نخی دست بیمار را آویزان به گردنش می کنیم و درمان بکنیم.
گچ: مهمترین قسمت در درمان بیماران آسیب دیده است.
به دلیل اینکه اولین بار این گچ ها را در کوه های اطراف پاریس پیدا کردند اسم انها را plaster of paris گذاشه شد یا p.o.p .
از گچ ها در شکستگی و اسیب های تاندمی و لیگامانی استفاده میشود جنس این گچ ها از سولفات کلسیم CaSo4 است
سولفات کلسیم متورم هستند به این سولفاتها حرارت داده می‌شوند و خشک می شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وقتی می‌خواهیم از این گچ استفاده کنیم باید این گچ ها را مجدداً در داخل آب قرار دهیم. این گچ آب به خودش می‌گیرد و به دنبال آب گرفتن ،آن حرارتی که به طور مصنوعی به آن داده شده است را آزاد می کند. وقتی که گچ برای مریض استفاده می‌کنیم یا آتل برای بیمار می گیریم یک واکنش گرما زا اتفاق می‌افتد و اگر بی احتیاطی کنیم ممکن است همین واکنش گرمازا باعث آسیب حرارتی و سوختگی در اندام بیمار شود
وقتی می خواهیم از این گچ ها استفاده کنیم باید حتماً از دستکش استفاده کنیم چون در بعضی از افراد این گچ ها بر روی پوست ایجاد حساسیت میکند .
در یک مریض ضربه خورده به خصوص اینکه در آن ناحیه خونریزی داشته باشد قبل از هر چیز دستکش دست کنیم و در واقع هیچ وقت با دست بدون دستکش به مریض دست نزنیم چون همونقدر که سلامتی بیمار اهمیت دارد سلامتی خود شخص هم مهم است.
گچ ها وقتی در داخل آب قرار می‌گیرند آب به خودشان می‌گیرند و حرارت آزاد می‌کنند .
میزان حرارت آزاد شده به دو عامل مهم بستگی دارد: ۱.درجه حرارت آبی که از آن استفاده میکنیم :هرچه که این آب درجه حرارت بالاتری داشته باشد گرمای بیشتری از خود آزاد می‌کند و گچ زودتر خشک میشود و هر چه این آب درجه حرارت پایین تری داشته باشد گچ دیرتر خشک میشود.
*به هیچ وجه نباید درجه آب بیشتر از ۴۵ درجه سانتیگراد باشد به علت این که درجه حرارت اگر از این بالاتر باشد باعث سوختگی در مریض می شود سعی کنید از آب با درجه حرارت ملایم بین ۲۲ درجه تا ۲۵ درجه استفاده کنید.
۲.تعداد لایه های آتل و گچ:در هنگام آتل گیری لایه‌های مختلف گچ روی هم قرار گرفته می شود از این لایه های گچ برای فرم دادن به اندام بیمار استفاده می‌شود میزان این لایه های گچ میزان حرارت آزاد شده به شما را نشان می دهد به هیچ عنوان نباید بیشتر از ۲۴ لایه برای آتل گیری استفاده کنیم یعنی هر بار که آتل می گیریم و این لایه ها را روی هم قرار می دهیم باید دائماً این لایه ها را بشماریم و هیچ وقت نباید بیشتر از بیست و چهار لایه آتل برای بیمار بگذاریم چون حرارتی که این ۲۴ لایه آزاد می کند حتی اگر آب درجه حرارت ملایم داشته باشد ممکن است باعث سوختگی های شدیدی در دست و پای بیمار شود.
پاکت های گنج باید قبل از استفاده مورد بررسی قرار بگیرد که آسیبی ندیده باشند . زیرا ممکن است این گچ به خودش آب گرفته باشد و وقتی شما می خواهید از آن استفاده کنید ببینید گچ سفت است و کیفیت لازم را ندارد.
گچ فایبرگلاس: رنگی هستند که جنس آن ازpolyurethane است ما از گچ های فایبرگلاس برای آتل گیری استفاده نمی‌کنیم علت آن این است که گچ های فایبر گلاس با وجود آنکه گچ های سبکی هستند و در واقع نفوذ پذیری آنها به آب کمتر است اما یک عیب بسیار بزرگ دارند که ما از آنها کمتر در آتل استفاده می‌کنیم. نسبت به گچ های معمولی و آن این است که وقتی که گچ معمولی را در داخل آب قرار می دهیم می توان آن را به هر شکلی فرم داد اما گچ های فایبرگلاس به شما اجازه نمی دهند که به آنها فرم بدهید بنابراین گچ های فایبرگلاس بیشتر برای گچ گیری استفاده می شود تا برای آتل گیری.
حسین هیودی

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴ / ۵. تعداد آرا: ۶

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سجاد فتح‌الهی وب‌سایت
با سلام؛ بنده سجاد فتح‌الهی کارشناس ارشد اتاق عمل هستم. سوالی داشتید لطفا توی کامنت ها بپرسید،قطعا پاسخ خواهم داد. استفاده از همه مطالب وبسایت با ذکر منبع "رایگان".
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x